Aire Condicionat · Calefacció · Electricitat · Fontaneria · Higiene ambiental · Energies renovables · Diagnòstics · Visites Tècniques · Pressupostos

diumenge, 23 de setembre del 2018

INSMUN SERVEIS - INSTAL.LACIONS i MUNTATGES...



TEMPS DE MUNTATGES...

Fa uns dies em va fer pensar un cas que vam tenir que "atendre" a casa d'un@ Client@ i que voldria deixar refletit en aquest blog, amb l'ànim de prendre nota i per suposat millorar per a cadascú que vulgui extreure'n una reflexió.

El cas és que vam detectar una mala instal.lació d'un inodor "modern", el qual s'activa elèctricament, disposa d'electrònica interior i un manual tècnic a tot detall amb moltes instruccions i enginyeria de per mig...
L'aparell és fantàstic, evolucionat, elegant, contemporani i el que es vulgui, però és una novetat en el mercat.

I és aquí ón vull estendrem i usar aquest "exemple" per a pensar i fer una crítica constructiva dels agents que intervenen en la seva "posta en funcionament". Instal.ladors i Fabricants som RESPONSABLES SOLIDARIS de la SATISFACCIÓ FINAL DEL CLIENT i tot el que això comporta.

In-Tank...
Més que una instal.lació rutinària.



Cas:
No vull recargolar-me massa sobre l'errada que vaig detectar, però bàsicament va ser que difícilment els instal.ladors es van llegir els manuals tècnics d'instal.lació, donat que la presa elèctrica de l'inodor estava connectada directament al primer cable elèctric que pel bany passava.
Això ha provocat una mal funció i desgast del producte que finalment ha dit prou.

Alhora un Client insatisfet pel material instal.lat i per tant una afectació cap a la Marca injustificable. Més encara quan el SAT oficial li passa la "culpa" a l'instal.lador...
Com si "uns i altres" fórem d'equips diferents.





Canvis en les instal.lacions...
Som Muntadors

Hi va haver un temps enrere en que les instal.lacions no canviaven gaire durant el pas dels anys. De fet, és signe de la nostra era una acceleració constant del coneixement, materials, eines i productes finals.
Aquesta paradoxa de les constants novetats, obliga inexorablement a les empreses i professionals a estar constantment en continuat aprenentatge i reciclatge. Però sobretot, amb una mentalitat oberta i molt predisposada a avançar i no donar res per suposat.
És un repte compartit que hem d'assumir i obligar-nos a passar d'instal.ladors automàtics a muntadors guiats.

Què ha estat fins ara un "instal.lador automàtic"...
Des de el meu punt de vista, un professional que ha viscut en un temps de pocs canvis en materials, procediments, eines i exigència.

Algú que amb més o menys gust, ha treballat mecànicament, rutinàriament, en sèrie, amb els productes durant anys, sense gaires canvis en tot el conjunt del què suposava la seva feina.

Posem per exemple el muntatge i instal.lació de l'electricitat, la fontaneria, la calefacció i els aparells sanitaris en un habitatge d'obra nova dels anys 70-90.

Al meu entendre, dècades sense canvis considerables en comparació amb el que avui demana el Procès Tècnic-Constructiu-Mercat dels Projectes.





Què hauria de ser un "muntador guiat"...

Des de el meu punt de vista, un professional assessorat, auditat, format i motivat pels fabricants dels productes, materials i maquinària que instal.la a cada cas particular.

Algú que pren cura absoluta de cada encarreg i assumeix com a repte personal l'excel.lència en el tracte que se li dóna a Fabricant-Material-Client i que sap com evolucionarà i cap a ón la seva feina.

Posem per exemple el muntatge i instal.lació dels elements electromecànics domotitzats integrats i eines + materials d'última generació en les instal.lacions d'electricitat, la fontaneria, la calefacció i els aparells sanitaris en un habitatge del segle XXI. 

Al meu entendre, una era de canvi, millora, coneixement constant, que avui demana d'un Procès altament tecnificat i qualificat.





El Present més immediat...


La nova forma d'emprendre les Instal.lacions i els Muntatges serà una revolució del coneixement i el gust per la feina ben feta. Tenint cura en les evolucions dels productes i el Manteniment dels mateixos, per a procurar la seva durabilitat i rendiment energètic.

Una fórmula en la que tota la Indústria de Fabricació i Serveis haurà de mentalitzar-se, i participar en el criteri del producte circular en benefici de la satisfacció final global del Client.

I per finalitzar...
Quantes vegades hem vist en la nostra feina un excel.lent producte "aparcat" pel propi mercat, sols pel simple fet de que no ha estat ben tractat en la seva instal.lació.
No deixem que això ens passi mai més.



Josep Maria Mas
INSMUN serveis






De temporada...

CALEFACCIÓN y CLIMATIZACIÓN...

SISTEMAS DE CALEFACCIÓN DOMUS serveis , presenta en esta entrada los diversos sistemas de Climatización de los espacios en los que ...

Més vistos...